Al dat onkruid in je tuin, je probeert er van alles aan te doen maar niks helpt? Het groeit altijd op plekken waar je het niet wilt hebben. Het is niet alleen zo dat onkruid niet mooi is, het brengt ook schade toe aan de planten en andere gewassen in je tuin. Onkruid houdt van vruchtbare grond en zal overal groeien waar het maar kan groeien. Pak daarom zo snel mogelijk dit probleem aan anders is je tuin binnen een korte tijd helemaal overwoekerd.

Onkruid wieden
In het wieden en schoffelen van onkruid gaat veel tijd zitten. Het nadeel ervan is dat je onkruid pas ziet als het naar boven komt. De wortels van het onkruid hebben zich dan allang verstrengelt tussen de andere planten. Het komt steeds weer terug en je komt haast tijd te kort om aan de gang te gaan met je eigen gewassen. Het bijhouden van onkruid in je moestuin kan na een tijdje aanvoelen als een dagtaak, zo veel werk zit eraan.